Ingredience:
Sojové maso
obilné nebo jiné klíčky
naložené bambusové výhonky
mražená zelenina (může být i do polévky)
sojová omáčka
česnek
pepř, sůl
solamyl na zahuštění
Postup:
- Do hrnce dáme vařit vodu, kterou ochutíme solí, pepřem a sojovou omáčkou. Až voda začne vřít, vložíme do ní sojové maso a 20 min vaříme.
- Po uvaření si slijeme stranou asi 1/2- 3/4 litru vody (podle toho, kolik budeme chtít v číně šťávičky), ve které jsme sojové maso vařili. Zbytek vody vylijeme. Ze sojového masa lehce vymačkáme zbytek vody.
- Na pánvi si na oleji osmahneme klíčky spolu s bambusovými výhonky, osolíme, opepříme, přidáme mraženou zeleninu, na proužky nakrájené sojové maso a nakrájený česnek.
- Mezi tím do ochucené vody, kterou jsme si nechali z vaření sojového masa, přidáme sojovou omáčku, sůl a pepř. Celé to vlijeme na pánev k zelenině a masu.
- Nakonec si připravíme solamyl na zahuštění. Do hrnečku dáme dvě polévkové lžíce solamylu a zalijeme je studenou vodou. Dobře rozmícháme a zahustíme tím čínu. Omáčka krásně stuhne.
- Jako příloha je nejlepší jasmínová rýže, jejíž návod na přípravu naleznete zde.
Dobrou chuť :o)