Cibulačku často nevařím, ale ráda ji jím. V tomhle receptu jsem zkombinovala recept od Jandule a nechala jsem se inspirovat i receptem babi – obě z Labužníka. Cibulačka byla moc dobrá a pavézky mizely ještě před tím, než se do polévky dostaly.
Ingredience:
4 velké nebo 6 středních cibulí,
1,5 l hovězího, drůbežího nebo zeleninového vývaru,
olivový olej,
1,5 l hovězího, drůbežího nebo zeleninového vývaru,
olivový olej,
1 PL cukru,
libeček,
libeček,
pepř mletý,
sůl,
zelená petrželka
kousek parmazánu
kousek parmazánu
na pavézky:
2 starší rohlíky
1-2 vejce
1-2 vejce
Příprava:
- Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
- Přidáme lžíci cukru a smažíme zvolna na olivovém oleji asi tak půl hodiny, až jsou kroužky cibule nahnědlé a měkké.
- Zalijeme vývarem.
- Povaříme s přídavkem sušeného libečku, soli a pepře asi tak 5-10 min.
- Nakonec přidáme čerstvou zelenou petrželku sekanou na drobno.
- Můžeme dochutit polévkovým kořením (kdo má rád).
- Rohlíky se nakrájejí na kolečka (špičky ne) a máčí ve rozšlehaném vejci (může být mírně přisolené), hned se vkládají do rozpáleného oleje na pánev, smaží do zlata po obou stranách.
Polévka se podává s „pavézkami“z rohlíků, posypaná parmazánem.
Zdroj: jandule