Starší chléb lze výborně zužitkovat. Tyhle kostičky vymyslel můj muž. Tedy ne tyhle kostičky, ty dávala do hrachovky už moje babička, ale to jejich ochucení. Z obyčejného chleba se tak stala pochoutka, kterou zužitkujeme nejen do zmiňované polévky, ale také třeba jen tak na zobání, kdy se stávají plnohodnotnou konkurencí třeba i bramborovým lupínkům. Bacha – je to s nimi tak jako s těmi lupínky – jak si zobnete, nemůžete přestat!
Ingredience:
starší chléb
sůl
pepř
paprika
vegeta
možný i česnek
olej
sádlo
starší chléb
sůl
pepř
paprika
vegeta
možný i česnek
olej
sádlo
Příprava:
Starší chléb nakrájíme na kostky a opékáme na pánvi či v troubě na oleji či sádle. Pokud jsou kostičky k použití do polévky, nepečte je nasucho, pak v polévce bobtnají!
Když jsou kostičky křupavé, osolíme je a okořeníme dle chuti. Nešetřete! Během pečení lze přidat prolisovaný česek.
Starší chléb nakrájíme na kostky a opékáme na pánvi či v troubě na oleji či sádle. Pokud jsou kostičky k použití do polévky, nepečte je nasucho, pak v polévce bobtnají!
Když jsou kostičky křupavé, osolíme je a okořeníme dle chuti. Nešetřete! Během pečení lze přidat prolisovaný česek.