Ingredience:
1 plát vepřového bůčku vykostěný asi 750 g,
1 plát vepřového bůčku vykostěný asi 750 g,
sůl,
pepř,
hořčice plnotučná,
cuketa,
půl nožičky klobásy,
5 žampionů,
trocha kořenicí směsi třeba na grilování,
pepř,
hořčice plnotučná,
cuketa,
půl nožičky klobásy,
5 žampionů,
trocha kořenicí směsi třeba na grilování,
na náplň:
1 malá cibule,
5 žampionů,
půl nožičky klobásy,
2 vejce,
sůl,
pepř.
pepř.
Příprava:
Cibulku nakrájíme, orestujeme na pánvi, přidáme půl klobásy nakrájené na kolečka, na plátky žampiony, chvíli restujeme a vklepneme vejce. Mícháme a smažíme jen chvilku, aby vajíčka byla řídká.
Cibulku nakrájíme, orestujeme na pánvi, přidáme půl klobásy nakrájené na kolečka, na plátky žampiony, chvíli restujeme a vklepneme vejce. Mícháme a smažíme jen chvilku, aby vajíčka byla řídká.
Plát masa osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí. Navrstvíme nádivku, smotáme a pevně svážeme kuchyňským motouzem.
Cuketu, klobásu a žampiony nakrájíme na plátky. Do pomalého hrnce vložíme roládu, obložíme směsí zeleniny a klobásy. Osolíme, opepříme a podlijeme vodou asi do tří čtvrtin výšky rolády. Posypeme kořenící směsí.
Pomalý hrnec zapneme na vyšší stupeň a dusíme 3 hodiny. Jednou během dušení roládu otočíme. Pokud nemůžeme, tak předtím roládu zalijeme vodou tak, aby byla téměř celá ponořena.
Po třech hodinách ji vyjmeme a zapečeme v rozpálené troubě asi 20 minut, aby dostala kůrku. Během pečení jednou otočíme.
Doporučená příloha:
dušená rýže, zeleninový salát.
dušená rýže, zeleninový salát.