Rubriky
bezmasá jídla

Bramborové placky se špenátem

Tímto receptem chutně zpracujete den staré brambory. Doporučuji.
Ingredience:
500 g mraženého špenátu,
sůl,
500 g va­řených moučných brambor z předešlého dne,
2 vejce,
3 lžíce strouhané housky,
4-6 stroužky česneku (dle chuti),
pepř,
muškátový oří­šek,
3 lžíce oleje,
několik koleček červené cibule.
Příprava:
  • Špenát nerozmrazujeme a dáme ho osmahnout na pánev. Přídáme česnek a sůl.
  • Vařené brambory oloupeme a prolisujeme. Špenát, brambory, vejce a strouhanku smíchá­me a vypracujeme hladké těsto.
  • Pokud se nám těsto zdá nevýrazné, tak oloupeme ještě několik stroužků česneku, prolisujeme a vmícháme do těsta. Okořeníme je strouhaným muškáto­vým oříškem, osolíme a opepříme. Namočenou rukou tvarujeme placičky.
  • Na pánvi rozehřejeme olej a placičky na něm po obou stranách opečeme dozlatova a dokřupava. Rozdělíme na 4 talíře a obložíme kolečky cibule.
Tento recept je převzatý z Labužníka a autorem je Pepicek.