Rubriky
řezy

Ausburské řezy

Řezy od Kriss z Labužníka jsou rychlé a velmi dobré, vhodné i pro slavnostnější příležitosti.
Ingredience:
Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
150 g moučkového cukru
1 bal. vanilkového cukru
1 bal. vanilkového pudingu
3 žloutky
4 bílky
3 pol. lžíce rozpuštěného másla nebo margarínu

Těsto:
400 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
1 žloutek
250 g másla nebo margarínu
3 polévkové lžíce kakaa
3 polévkové lžíce mléka
1 balíček kypřícího prášku

čokoládová poleva

Příprava:
Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Žloutky dobře vymícháme s polovinou cukru a vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh, vanilkový puding a rozpuštěné máslo. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a druhé poloviny cukru.

Mouku promícháme s kypřícím práškem do pečiva, přidáme máslo nebo margarín, moučkový cukr, kakao, žloutek a mléko a vypracujeme těsto.

Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Opatrně přeneseme první díl těsta na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň položíme druhý díl těsta a dáme do vyhřáté trouby péct. (180°C; 20 – 25 minut)

Po vychladnutí potřít čokoládovou polevou.