Ingredience:
I. těsto:
100 g másla,
100 g cukru,
1 vejce,
4 lžíce studené vody,
4 lžíce kakaa,
300 g polohrubé mouky,
1/2 balíčku prášku do pečiva (prdopeč).
I. těsto:
100 g másla,
100 g cukru,
1 vejce,
4 lžíce studené vody,
4 lžíce kakaa,
300 g polohrubé mouky,
1/2 balíčku prášku do pečiva (prdopeč).
II. těsto:
200 g cukru,
3 vejce,
5 lžic studené vody,
200 g polohrubé mouky,
7 lžic oleje,
1/2 prášku do pečiva.
Náplň:
500 g tvarohu,
cukr dle chuti,
vanilkový cukr,
1 lžíce vanilkového pudinku,
2 vejce.
I. těsto:
- Z uvedených přísad vypracujeme na válu těsto a vyválíme je na plát o velikosti plechu.
II. těsto:
- Do šlehače dáme cukr a vejce a šleháme na vyšší obrátky do pěny. Olej přiléváme po lžících, vodu také. Zpomalíme a postupně vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dlouho již nemícháme
Náplň:
- Smícháme všechny přísady, cukr přidáme dle chuti.
Postup:
- Plech vyložíme pečícím papírem a vložíme na něj první těsto. Nebo těsto rovnou vyvalujeme na pečícím papíře.
- Na první hnědé těsto rozmažeme tvaroh.
- Na tvaroh nalijeme ušlehané těsto.
- Pečeme velmi zvolna asi při 160°, poté můžeme dopékat při 200°. Pokud se těsto připéká, můžeme je přikrýt alobalem nebo pečícím papírem.