Tak už prý začínají růst. Tenhle způsob úpravy hub je sice v naší rodině již tradiční štědrovečerní předkrm, ale myslím, že i v letních měsících vám tousty zachutnají nejen jako předkrm, ale třeba jen tak po procházce v lese.
Ingredience:
chlebíčková veka
máslo
chlebíčková veka
máslo
náplň:
máslo
cibule
vejce
houby
sůl
pepř
navrch:
anglická slanina
sýr
Příprava:
- Na másle osmahneme cibuli, přidáme houby – nejlépe čerstvé, podusíme, pak vejce, sůl, pepř – klasická smaženice.
- Plátky večky potřeme máslem, dáme lžíci smaženice, navrch plátek anglické slaniny, navrch plátek sýra nebo sýr nahrubo nastrouhaný.
- Tousty klademe na máslem vymazaný plech a pečeme v troubě až se sýr začne rozpouštět a růžovět.