Právě přichází čas zrání třešní, tak možná přijde vhod bublanina. Tenhle recept je z těch, podle kterých se peče roky, v tomto případě již v třetí generaci. Takže osvědčená bublanina je tady:
Ingredience:
6 vajec
6 lžic vody
24 dkg cukru pískového
24 dkg hrubé mouky
trošku prdopeče (prášku do pečiva)
5 dkg másla
6 lžic vody
24 dkg cukru pískového
24 dkg hrubé mouky
trošku prdopeče (prášku do pečiva)
5 dkg másla
vypeckované třešně
Příprava:
- Rozmícháme žloutky s cukrem.
- Smícháme mouku s prdopečem.
- Ušleháme sníh z bílků.
- Do sněhu po lžících zvolna vmícháme žloutkovou směs a mouku.
- Pekáček vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme.
- Vlijeme těsto. poklademe ovocem a zvolna pečeme.
- Vychladlou bublaninu pocukrujeme a nakrájíme.