Rubriky
ovocné

Péřová bublanina

Právě přichází čas zrání třešní, tak možná přijde vhod bublanina. Tenhle recept je z těch, podle kterých se peče roky, v tomto případě již v třetí generaci. Takže osvědčená bublanina je tady:

Ingredience:

6 vajec
6 lžic vody
24 dkg cukru pískového
24 dkg hrubé mouky
trošku prdopeče (prášku do pečiva)
5 dkg másla

vypeckované třešně

Příprava:
  • Rozmícháme žloutky s cukrem.
  • Smícháme mouku s prdopečem.
  • Ušleháme sníh z bílků.
  • Do sněhu po lžících zvolna vmícháme žloutkovou směs a mouku.
  • Pekáček vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme.
  • Vlijeme těsto. poklademe ovocem a zvolna pečeme.
  • Vychladlou bublaninu pocukrujeme a nakrájíme.