Rubriky
vepřové

Pečená vepřová kolena

Tento způsob přípravy kolen oceníte tehdy, když budete chtít pohostit velkou společnost. Maso se připravuje všechno naráz, množství záleží jen na velikosti pekáče. My je pravidelně dělali při podnikových dýcháncích – setkáních u ohně, ale pochutnali jsme si na nich i při různých kulatinách.
Ingredience:
Vykostěná vepřová kolena
cibule
česnek
pepř
sůl
grilovací koření
olej
voda
Příprava:
  • Vykostěná vepřová kolena vložíme do pekáče, zasypeme nakrájenou cibulí, česnekem, osolíme, okořeníme, naolejujeme a necháme 2 dny v chladu. Občas promícháme (stačí 2x denně).
  • Pekáč dáme na gril, lehce podlijeme a přikryté pečeme. Zvolíme jednoho zodpovědného hosta párty, aby to průběžně míchal a podléval.
  • Každému dáme na talíř kus masa a přílohami se obslouží sám.
  • Když je nejhůř, lze to samozřejmě upéct i v troubě, ale není to ono.
Doporučená příloha:
chléb, zelenina, křen