Rubriky
bezmasá jídla

Canneloni s houbovou náplní

Ingredience:
12 ks těstovin cannelloni,
olivový olej na vymazání,
20 g másla,
450 g nadrobno nakrájených hub,
1 stroužek česneku,
90 g strouhanky,
150 ml. mléka,
4 lž. olivového oleje,
230 g sýru ricotta,
6 lžic nastrouhaného parmazánu,
sůl,
pepř,

2 lžíce piniových oříšků,
2 lžíce mandlových lupínků,

Rajčatová omáčka:
2 lžíce olivového oleje,
1 nadrobno nakrájená cibule,
1 nadrobno nakrájený stroužek česneku,
800 g nakrájených rajčat z konzervy,
1 lžíce rajčatového protlaku,
8 vypeckovaných černých oliv nakrájených nahrubo,
sůl,
pepř.
Příprava:
Cannelloni uvaříme ve velkém množství osolené vody asi 8 – 10 minut tak, aby byly měkké, ale pevné. Přeneseme je na talíř a osušíme papírovými utěrkami.

Velkou zapékací mísu vytřeme olivovým olejem.

Předehřejeme troubu na 19O st.C.

V hluboké pánvi na olivovém oleji opékáme cibuli a česnek asi 5 min. do měkka. Přidáme rajčata i se šťávou, protlak, olivy, sůl a pepř podle chuti. Zamícháme, přivedeme k varu a dusíme 3 – 4 min. Omáčku poté nalijeme do zapékací misky.

V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme houby a česnek, opékáme je za stálého míchání asi 5 min. do měkka. Odstavíme.
V misce smícháme strouhanku, mléko, 3 lžíce olivového oleje, vmícháme ricottu, houbovou směs a 4 lžíce parmazánu. Osolíme a opepříme dle chuti.

Trubičky cannelloni plníme houbovou náplní pomocí lžičky nebo sáčku na zdobení. Nesmí být moc plné, popraskaly by. Trubičky potřeme olivovým olejem, posypeme zbývajícím parmazánem, oříšky, lupínky a dáme do trouby. Pečeme do zlatova asi 25 minut.