Rubriky
nepečené moučníky

Kiwi buchta

Ingredience:
6 vajec,
180 g cukru krupice,
180 g polohrubé mouky,
6 lžic horké vody,
1/2 lžičky prášku do pečiva.

250 ml smetany na šlehání,
vanilkový cukr,
500 ml kysané smetany,
asi 8 – 10 ks kiwi,

poleva:
500 ml vody,
100 g cukru,
1 bal. vanilkového pudinku,
3 až 4 šáčky kiwi prášku do vody nebo podobného rozpustného prášku, např. citronový tang či vitacit.

Příprava:
Žloutky, vodu a cukr šleháme, střídavě přidáváme mouku a vmícháme sníh z bílků. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Necháme vychladnout.

Ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a vmícháme kysanou smetanu. Šlehačkou polijeme vychladlý piškot a povrch poklademe kolečky kiwi. Navrch polijeme polevu.

Poleva: Svaříme vodu s cukrem, vmícháme pudinkový prášek a nápoj v prášku obé rozpuštěné v troše vody. Necháme projít varem. Polevu necháme vychladnout.