Rubriky
záviny

Jogurtový štrúdl co se netrhá

Recept na jednoduchou přípravu těsta je z Labužníka. S těstem se dobře pracuje, opravdu se netrhá. Těsto je vhodné na tzv. proplétaný štrůdl. (viz.Vali na Labužníkunebo tady na marmeládě)
Ingredience:
120 – 150 ml jogurtu (obyč, ne smetanový),
1 prášek do pečiva,
1 hera nebo něco podobného,
1/2 kg hladké mouky

Náplň:
jablka,
skořice,
ořechy,
krupicový cukr,
strouhanka

Příprava:

  • Tuk rozehřejemem a necháme zchladnout, vmícháme vše ostatní a uděláme těsto. Tato dávka stačí na tři záviny vedle sebe na plech.
  • Rozválíme na obdélníky, dáme náplň – strouhaná jablka s ořechy, posypeme cukrem a skořicí, navrch posypeme strouhankou.
  • Štrúdl uzavřeme a dáme na plech.
  • Potřemem vejcem a pečeme při 180°C.
Jinak z tohoto těsta jsou dobré tzv. miništrúdlíky do ruky, ideální pro děti do školy nebo i na sváču do práce :-))).
Zdroj receptu včetně doporučení je: Lassienka z Labužníka