Ingredience
těsto:
- tuk a hladká mouka na plech
- 20 g kakaa
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 250 g Hera
- 150 g cukru moučky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 400 g hladké mouky
krém:
- 1 balení vanilkového pudinkového prášku
- 150 g cukru
- 400 ml mléka
- 250 g Hera
- 50 g čokolády na vaření
- 50 g meruňkového džemu (může být i jiný, odle vaší chuti)
- 100 g vlašských ořechů
1. Z prosáté hladké mouky, prášku do pečiva, 150 g cukru moučky, nakrájené změklé Hery, žloutků a vejce zpracujeme hladké nelepivé těsto. Rozdělíme ho na tři části a do dvou zapracujeme kakao. Těsto zabalíme každé zvlášť do potravinářské fólie a dáme na dvě hodiny do chladničky aby ztuhlo.
2. Plech s vyšším okrajem o velikosti cca 30 x 20 cm vyložíme pečícím papírem. Jednu část kakaového těsta nastrouháme na hrubém struhadle a rovnoměrně nasypeme na dno pekáčku. Potřeme ho džemem a pokryjeme jednou třetinou na hrubo nasekaných ořechů. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Stejným zůsobem postupně upečeme také zbylé dva díly těsta a pak je necháme vychladnout.
3. Pudinkový prášek důklaně rozmícháme v mléce a uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání ho necháme vychladnout. Potom do něj přimícháme Heru vyšlehanou se 150 g cukru moučky.Na spodní díl korpusu rozetřeme polovinu krému a položíme světlý korpus. Potřeme ho zbylým krémem a překryjeme posledním dílem kakaového korpusu.
2. Plech s vyšším okrajem o velikosti cca 30 x 20 cm vyložíme pečícím papírem. Jednu část kakaového těsta nastrouháme na hrubém struhadle a rovnoměrně nasypeme na dno pekáčku. Potřeme ho džemem a pokryjeme jednou třetinou na hrubo nasekaných ořechů. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Stejným zůsobem postupně upečeme také zbylé dva díly těsta a pak je necháme vychladnout.
3. Pudinkový prášek důklaně rozmícháme v mléce a uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání ho necháme vychladnout. Potom do něj přimícháme Heru vyšlehanou se 150 g cukru moučky.Na spodní díl korpusu rozetřeme polovinu krému a položíme světlý korpus. Potřeme ho zbylým krémem a překryjeme posledním dílem kakaového korpusu.
4. Moučník necháme v chladničce ztuhnout, povrch polijeme rozehřátou čokoládou a nakrájíme na obdélníky.
Zdroj: internet