Ingredience:
1 květák
2 větší mrkve
1 cibule
3-4 brambory
4 velká rajčata
sůl, pepř
celá hořčičná semínka
chilli
1 lžíce kari
2 lžičky garam masala
2 lžičky meat masala
1 lžičku kurkumy
Postup:
- Všechnu zeleninu omyjeme, brambory, mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Kdo má raději rajčata loupané, spaří je ve vroucí vodě a nakrájí na malé kostičky. Květák rozebereme, popřípadě nakrájíme, na drobné růžičky.
- Do hrnce na rozpálený olej dáme 1/4 lžičky hořčičných semínek (hnědých i žlutých). Až semínka začnou praskat přidáme všechno koření kromě soli. Lehce zapražíme a přidáme rajčata.
- Poté přidáme mrkev, brambory a kvéták. Podlijeme vodou tak, aby se nám zelenina dusila, ale nevařila. Dosolíme podle chuti, zelenina snese soli dost.
- Přiklopíme a dusíme dokud všechna zelenina nebude měkká.
- Jídlo je dobré samo o sobě, ale výborně poslouží i jako příloha k masu.