Rubriky
drůbež

Marocké pečené kuře s olivami a cherry rajčaty

Ingredience:
1 kuře
olivový olej
1 snítka tymiánu (může být i mletý)
500g brambor rozkrojených na půlku
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
150g černých oliv
kůra z jednoho citronu
2 lžíce bílého vína
3 bobkové listy
1,5 lžíce červené papriky
1 lžička cuminu
1 sušená chilli paprička
sůl a pepř
150 g cherry rajčat

Postup:
  • Předehřejeme troubu na 200°C. Kuře rozdělíme na čtvrtky, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  • Brambory dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme jen tři minuty. Poté slijeme.
  • Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a na

    něj položíme kuřecí čtvrtky kůží dolů, smažíme tak, aby se vytvořila kůrčička. Přidáme šalotku a česnek (celý). Poté vyjmeme a na té samé pánvi osmahneme předvařené brambory.

  • Kůru z citrónu dáme do malého hrnce s cca 3 dcl vody a povaříme 3 minuty.
  • Ve velké míse smícháme kuřecí čtvrtky, brambory, bílé víno, papriku, cumin, kůru z citrónu i s vodou z vaření, černé olivy, rajčata, máslo, tymián, bobkové listy a chilli papričku. Dobře promícháme a přendáme do zapékací mísy nebo pekáče.
  • Pečeme na 200°C cca 1hod 15 min. Během pečení přeléváme výpekem, pokud se nám ho zdá málo, podlejeme trochou vody.
Zdroj: www.videojug.com