Rubriky
ryby

Pečený kapr se strouhankovou krustou

Ingredience:
500 g kapra,
rybí koření,
sůl,
citronová šťáva,
1 až 2 hrsti strouhanky,
1 vejce,
zelené bylinky,
100 ml smetany,
máslo.
Příprava:
  • Kapra naporcujeme (na podkovy), omyjeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme. Pokud to jde, necháme naložené nejlépe do druhého dne.
  • Druhý den porce osušíme, okořeníme.
  • Pekáček vymažeme silně máslem, vložíme do něj kapří porce.
  • Posypeme strouhankou v dost silné vrstvě.
  • Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme je a přimícháme nasekané zelené bylinky.
  • Rybu zalijeme rozšlehaným vejcem.
  • Pečeme v rozpálené troubě asi půl hodiny.
  • Podáváme s vařeným bramborem a zeleninou.