Rubriky
řezy

Makovec z celého máku

Makovec jsem vždycky milovala. Tenhle recept od Kamilky z Labužníka je osvědčený a zvláštní tím, že je z nemletého máku. Nejen, že si ušetříme práci s mletím, ale navíc jsou zrníčka máku v moučníku příjemně křupavá.
Ingredience:
1 hrnek máku
1,5 až 2 hrnky mléka
1/2 hrnku oleje
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 prášek do pečiva
Příprava:
Mák na hodinu namočíme do mléka.
V míse našleháme žloutky, cukr a olej, vsypeme mouku s práškem do pečiva, vlijeme mléko s mákem a zamícháme.
Nakonec vmícháme tuhý sníh.
Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut na 170 stupňů.
Upečený makovec polijeme bílkovou polevou.