Ingredience:

500 g vepřového masa – plecko, kýta…,
1 cibule,
tuk,
paprika,
pepř,
sůl,
kmín,
hladká mouka,
800 g zeleniny (lze použít mraženou směs).
Postup:
- Cibuli nakrájíme a osmahneme na tuku.
 - Maso nakrájíme na kousky, přidáme je k cibuli a osmahneme ze všech stran.
 - Osolíme, okořeníme.
 - Lehce podlijeme vodou a zvolna dusíme podle druhu masa cca 2 hod. (Lze použít pomalý hrnec).
 - V troše vody rozmícháme asi 2 lžíce hladké mouky, vlijeme k masu a promícháme.
 - K masu přidáme zeleninu, promícháme a dusíme na mírném ohni do změknutí zeleniny.
 - Občas promícháme, aby se nepřichytilo.
 - Zelenina je dobrá, pokud je vařená na skus – lehce křupavá.
 - Podáváme s rýží či brambory.