Rubriky
pizzy

Bramborizza

Tento recept vařila moje kamarádka Magda, tak ho zde uvádím jako další inspiraci :o)
Suroviny na 2 porce:
2 vejce
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
1 cibule
1 rajče
1 paprika
100g suchého salámu
nastrouhaný sýr na posypání
provensálské koření
sůl
Ingredience:
  • Oloupané brambory nastrouháme na hrubším struhadle, vymačkáme z nich přebytečnou vodu(nejlépe před cedník) a dáme do mísy.
  • Přidáme jedno vejce, hladkou mouku, sůl a dobře propracujeme v těsto.
  • Na pánvi s olejem usmažíme dozlatova.
  • Po obrácení na placku naskládáme kolečka salámu, na kolečka nakrájené rajče, papriku a cibuli.
  • Zalijeme rozmíchaným vejcem a necháme chvíli pod poklicí smažit.
  • Když je placka zespodu upečená, posypeme sýrem a dochutíme provensálským kořením.
  • Přikryjeme poklicí a necháme sýr na 1minutu zapéct.