Rubriky
drůbež

Kuřecí plátek s pórkem a žampiony

Ingredience:
(3porce)
kuřecí prsa – 3 plátky
pórek -1 ks
žampiony – 5 menších
šunka, či anglická – 3plátky
sýr plátkový – 3 plátky
drcený kmín, kari koření, sůl pepř
máslo 40g
trocha vody
Postup:
Naklepeme si kuřecí plátky, které poté z obou stran osolíme a posypeme kari kořením. Volžíme do máslem vymaštěné zapékací misky.
Na pánvi si osmahneme nakrájený pórek, ke kterému přidáme nakrájené a oloupané čerstvé žampiony. Krátce orestujeme. Ne dlouho, ať jsou ještě žampiony na chrup. Osolíme, okořeníme trochou drceného kmínu a špetkou kari.
Tuto směs přidáme na kuřecí plátky. Na směs položíme plátek slaniny, či šunky a plátek sýra.
Mírně podlejeme vodou a dáme péct do trouby na 20 minut. Kuřecí plátek a žampiony pustí trochu šťávy a s přidanou vodou vytvoří chutný sosík.
Podáváme s americkými brambory a se zeleninovou přílohou.