Sýrová zavářka do polévky je rychlou obměnou klasických nudlí či kapání. Je moc dobrá, nočky se nerozvářejí, jsou měkké a jemné.
Zdroj: DanaJ – Labužník
Ingredience – vývar:
nočky sýrové
1 bal kuřecího ořezu (cca 600 g),
300 g zeleniny do polévky (směs mrkev, petržel, celer, pórek…),
voda,
sůl,
pepř,
kousek pálivé papričky.
Ingredience – nočky:
100g tvrdého sýra,
3 malé trojúhelníčky taveného sýra,
2vejce,
2 vrchovaté lžíce hladké mouky,
může být petrželka nebo pažitka,
voda a sůl na vaření.
Příprava:
- Kuřecí ořez omyjeme a dáme vařit do osolené vody.
- Přidáme polovinu jemně nakrájené zeleniny.
- Opepříme, přidáme malý kousíček papričky.
- Vaříme zvolna do měkka. (Ideální je vařit v PH).
- Vařené maso vyjmeme pomocí děrované naběračky nebo scedíme.
- Do vývaru dáme druhou polovinu zeleniny a uvedeme opět do varu.
- Vaříme asi 10 minut a zaváříme nočky.
- Do hotové polévky dáme nasekanou pažitku či petrželku.
Příprava nočky:
- Tvrdý sýr nastrouháme na jemno do nádoby, do které přidáme ostatní ingredience promícháme.
- Tvarujeme lžičkami na nočky a hážeme do probublávající polévky nebo osolené vody.
- Až vyplavou, tak jeden ochutnáme, popřípadě jej necháme ještě povařit.
- Můžeme ještě otočit.
- Nejlepší jsou čerstvé, protože se v nich sýr táhne.