Rubriky
polévky

Polévka se sýrovými nočky

Sýrová zavářka do polévky je rychlou obměnou klasických nudlí či kapání. Je moc dobrá, nočky se nerozvářejí, jsou měkké a jemné.
Zdroj: DanaJ – Labužník
Ingredience – vývar:
nočky sýrové

1 bal kuřecího ořezu (cca 600 g),
300 g zeleniny do polévky (směs mrkev, petržel, celer, pórek…),
voda,
sůl,
pepř,
kousek pálivé papričky.

Ingredience – nočky:

100g tvrdého sýra,
3 malé trojúhelníčky taveného sýra,
2vejce,
2 vrchovaté lžíce hladké mouky,
může být petrželka nebo pažitka,
voda a sůl na vaření.

Příprava:

  • Kuřecí ořez omyjeme a dáme vařit do osolené vody.
  • Přidáme polovinu jemně nakrájené zeleniny.
  • Opepříme, přidáme malý kousíček papričky.
  • Vaříme zvolna do měkka. (Ideální je vařit v PH).
  • Vařené maso vyjmeme pomocí děrované naběračky nebo scedíme.
  • Do vývaru dáme druhou polovinu zeleniny a uvedeme opět do varu.
  • Vaříme asi 10 minut a zaváříme nočky.
  • Do hotové polévky dáme nasekanou pažitku či petrželku.
Příprava nočky:
  • Tvrdý sýr nastrouháme na jemno do nádoby, do které přidáme ostatní ingredience promícháme.
  • Tvarujeme lžičkami na nočky a hážeme do probublávající polévky nebo osolené vody.
  • Až vyplavou, tak jeden ochutnáme, popřípadě jej necháme ještě povařit.
  • Můžeme ještě otočit.
  • Nejlepší jsou čerstvé, protože se v nich sýr táhne.