Rubriky
vepřové

Pikantní kotlet podle Staré Pošty

Recept je převzatý z Labužníka – jediný recept od Karmínka. Dle jeho vyprávění je to recept na pokrm, který ochutnal v restauraci U Staré Pošty. Recept Karmínek vytvořil odhadem dle chuti pokrmu. Karmínka uchvátila ta kombinace s majoránkou. Já jsem při přípravě pokrmu nezasypávala strouhaným sýrem, jen jsem přidala plátky hermelínu.
Ingredience:
800 g vepřová pečeně(kotlet) bez kosti,
0,5 g-pepř drcený(nejlépe směs pepřů),
1 ks-sušená chili paprička nebo nakládaná,
strouhaný sýr(dle chuti),
0,5 g majoránka,
tuk.
Příprava:
  • Plátky kotlet bez kosti lehce naklepeme,osolíme,přidáme na hrubo drcený pepř, drcenou chilli papričku amajoránku.
  • Na kraji nasekané kotlety osmažíme na tuku (doporučuji sádlo) po obou stranách(opět dle libosti).
  • Posypeme strouhaným sýrem.