Ingredience:
2 cukety,
1 cibule,
250 g mletého vepřového masa,
olej,
2 rajčata,
sůl,
pepř,
čerstvá bazalka, pokud není tak sušená,
tymián,
brambory,
mléko,
máslo.
1 cibule,
250 g mletého vepřového masa,
olej,
2 rajčata,
sůl,
pepř,
čerstvá bazalka, pokud není tak sušená,
tymián,
brambory,
mléko,
máslo.
Příprava:
- Nejdříve si připravíme hustou bramborovou kaši, ve které rozmícháme máslo podle své chuti.
- Cukety podélně rozkrojíme, dužinu lžičkou vydlabeme a spaříme horkou vodou, necháme okapat a odložíme.
- Na oleji zpěníme cibulku, přidáme vepřové maso a řádně orestujeme, přidáme oloupaná,
pokrájená rajčata, pokrájenou dužinu z cukety, všechno koření, sůl a dodusíme.
- Směsí naplníme vydlabané cukety, navrstvíme bramborovou kaši a dáme zapéci do předehřáté trouby.
- Další varianty: na povrch bramborové kaše zapíchat kornoutky z anglické slaniny. Posypat krouhaným sýrem. Mleté vepřové maso dochutit česnekem, houbami, pórkem atd.
Recept je převzatý od Bedly z Labužníka.