Rubriky
studená kuchyně

Rybí pomazánka s krabími tyčinkami

Tato pomazánka vznikla kombinací několika receptů na pomazánky z krabích tyčinek nastudovaných na netu. Surimi tyčinky jsem doplnila vařeným masem z pangasia. Výborná chuť vařeného rybího masa mě velmi příjemně překvapila, určitě z této ryby zkusím připravit ještě rybí salát. Pamětna rad pana Štěpničky v jeho Rybí kuchařce jsem rybu při vaření silně osolila.
Ingredience:
250 g surimi (krabích) tyčinek,
1 filet z pangasia, tj. asi 200 g (možno použít i rybí filé),
1 polévková lžíce soli,
1 polévková lžíce octa,
2 mladé cibulky,
125 ml bílého jogurtu,
125 ml tatarské omáčky či majonézy.
Postup:
  • Asi 1 l vody uvedeme do varu.
  • Osolíme a přidáme lžíci octa.
  • Do vroucí vody vložíme rybí filet, znovu uvedeme do varu, pak zmírníme a tahem vaříme rybu do měkka.
  • Poté vyjmeme a necháme vychladnout.
  • Surimi tyčinky necháme rozmrazit, vyloupneme z igelitu, rozkrojíme podélně a pak krájíme na jemno nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
  • Na jemno nakrájíme jarní cibulky.
  • Vařenou chladnou rybu rozmačkáme vidličkou, vložíme do misky, přidáme nakrájené tyčinky, cibulku.
  • Zalijeme jogurtem a tatarkou, promícháme.
  • Podáváme na topinkách či krajících nejlépe tmavého chleba.