Řízky z králíka někomu mohou připadat sladké, protože chuť králičího masa není při této přípravě redukována žádným způsobem, ale já je od dětství miluji. Můj tatínek byl náruživý chovatel králíků a mívali jsme je podobně jako v Slunce seno… každý týden. Maminka byla ale velmi praktická a králičí maso dokázala připravit na mnoho způsobů, takže se nám nepřejedlo.
Ingredience:
králičí stehna a maso z hřbetu
sůl,
pepř,
2 vejce,
hladká mouka,
strouhanka,
tuk na smažení.
Postup:
- Stehna a hřbet vykostíme. Z takto získaného masa vytvoříme plátky.
- Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme.
- Obalíme v trojobalu – mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka.
- Smažíme dozlatova – není třeba příliš dlouho, aby maso nebylo vysušené.