Rubriky
polévky

Gulášová polévka z vepřového masa

Ingredience:
gulášovka
250 g vepřového masa z plece nebo krkovičky,
1 cibule,
olej,
kmín,
sůl,
pepř,
sladká paprika,
hrstička sušených hub,
voda,
2 brambory,
instantní jíška světlá nebo
2 lžíce hladké mouky,
petrželka nebo pažitka.
Postup:
  • Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme ji v hrnci na oleji.
  • Maso nakrájíme na drobné kousky a přidáme k cibuli a restujeme lehce do zlatova.
  • Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a papriku. Promícháme a ihned zalijeme vařící vodou, aby se paprika nepřepálila a nezhořkla.
  • Přidáme sušené houby, promícháme a přivedeme k varu.
  • Vaříme asi 30 min.
  • Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky.
  • Vaříme dokud brambory a maso nezměknou.%