Rubriky
bábovky

Vařená bábovka

Variace na zde na marmeládě uvedenou Ali bábovku. Celkem jednoduchá příprava bez tření těsta a výsledkem je jemná, vlahá a chutná bábovka.
Ingredience:
1 Hera,
1/2 hrnku vody (obsah hrnku 250 ml),
1 a 3/4 hrnku cukru moučka,
1 vanilkový cukr,
2,5 hrnku hladké mouky,
1 prášek do pečiva,
4 žloutky,
hrst mletých ořechů,
2 lžíce kakaa,
sníh ze 4 bílků.
Příprava:
  • Vodu, heru, cukr a vanilkový cukr svaříme a necháme vychladit.
  • Do vychladlé směsi přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, žloutky.
  • Těsto rozdělíme do tří misek. Jednu část obarvíme kakaem, další ořechy.
  • Z bílků ušleháme sníh, ten také rozdělíme na tři části a opatrně jej vmícháme do jednotlivých těst.
  • Do vymazané a vysypané formyvrstvíme postupně jednotlivá těsta a poté a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut.