Rubriky
pomalý hrnec

Vaření v novém pomalém hrnci

Dostala jsem k otestování nový typ pomalého hrnce. Jedná se o PH, ve kterém se nejen vaří, ale lze v něm ještě vařit i na plotýnce plynové nebo na sklokeramické desce.
Vaření v klasickém PH –
V porovnání s jinými typy PH jsem musela zkrátit doby vaření asi tak o 20%až 40% původního času. Zkrácení doby vaření nemá vliv na výslednou chuť pokrmu.
Vaření na sklokeramické desce –
Při vaření na sklokeramické desce se PH podkládá kovovou mřížkou. Při prvním vaření jsem přistupovala k tomuto způsobu vaření dost skepticky, ale výsledek mě opravdu překvapil. Dno keramické nádoby se obdivuhodně rychle rozehřálo a v PH se dalo smažit a vařit stejně jako v ostatním nádobí, které používám. Horní část nádoby zůstává studenější a při krátké době vaření (např. než se osmaží cibulka) lze hrnec přidržovat holou rukou.
Vaření na plotýnce využívám k vaření základů omáček, poté přeložím keramickou nádobu do pláště PH a pokračuji v klasickém PHvaření.
Nebo naopak – po uvaření základu např. na rizoto přendám keramickou nádobu na plotýnku, přidám rýži a dovařuji na plotýnce.
Pečení v troubě-
Postupuji podobně jako u rizota – po upečení masa v PH ještě dopékám pod grilem nebo v horkovzdušné troubě.
Tento pomalý hrnec opravdu spojuje výhody klasického nádobí a výhody pomalého hrnce. Setří nádobí a čas. Vařením v něm docílíme výborných výsledných vlastností připravovaných pokrmů.