Rubriky
přílohy

Bramborové knedlíky od Bedly (od máti z Bystřan)

Tyto knedlíky mám uvedené již v receptu na vepřo knedlo zelo. Jsou však tak skvělé, že stojí za to, uvést je jako samostatný recept. Mám za to, že jsou vhodné i pro naprosté knedlíkové analfabety, při dodržení receptu se prostě musí povést. Jen opravdu pozor na množstí krupice, nepřidávat. Je třeba dodržet množství v receptu uvedené, jsou při zadělávání hodně jemné, ale nebojte se, vyplatí se to. A počítejte s tím, že knedlíky při vaření nabudou na objemu.
Ingredience:
750 g oloupaných syrových brambor,
sůl,
kmín,
200 až 300 i více dětské krupice, záleží na typu brambor,
2 vejce.
Postup:
  • Oloupané a pokrájené brambory vložíme do vařící vody, osolíme, vložíme sítko s kmínem a uvaříme doměkka.
  • Vodu scedíme, brambory šťouchadlem rozmělníme, necháme odejít páru, přidáme dvě rozklepnutá vejce, sůl a přisypáváme dětskou krupici. Pozor nepředávkovat krupicí, těsto se bude stále zdát křehké.
  • Vařečkou nebo šlehačem

    zpracujeme v těsto, vyklopíme na vál vysypaný dětskou krupicí a vypracujeme pěkný hladký váleček.

  • Rozdělíme na 4 části, vytvarujeme knedlíky.
  • Do hrnce nalijeme asi 3 cm vody a vložíme pařáček, pokryjeme utěrkou, vložíme knedlíky a přiklopíme poklicí.
  • Vaříme asi 25 min.
  • Po uvaření vyjmeme spolu s utěrkou a necháme chvíli vychladnout a teprve pak krájíme knedlíky na plátky.

    Jsou to nejrychlejší a nejlepší bramborové knedlíky co znám.