Rubriky
přílohy

Kefírový chléb

Po dlouhé době jsem využila pekárnu nejen na zadělávání těsta, ale na to, nač byla původně zakoupena – na pečení chleba. Nepoužila jsem hotovou chlebovou směs, ale pekla jsem dle receptu ze stránek Vlasty a Zlaty o pečení. Docela se povedl.
Ingredience:
320 g hladké mouky,
300 g pšeničné mouky celozrnné,
140 g žitné mouky celozrnné,
550 ml kefíru,
2 kávové lžičky soli,
1,5 kávové lžičky cukru,
1/2 polévkové lžíce mletého kmínu,
2 polévkové lžíce oleje,
1 balíček sušeného droždí.
Postup:
  • Do pekárny dáme kefír a olej a sůl.
  • Přisypeme mouky, dáme droždí a cukr a kmín.
  • Pečeme dle příslušného programu pekárny – já pekla chléb v pekárně Moulinex na program Normal a hodně tmavou kůrku – celková doba 3 hod.