kysané zelí – pytlík
klobása – nejlépe pikantní, papriková
brambory -3 malé
cibule -1 malá
zakysaná smetana – 200ml
masox
olej
paprika červená sladká
kmín drcený,
majoránka,
sůl,
případně podravka
Postup:
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou malou cibulku, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, masox, zelí, červenou papriku – té může být dost, nebojte se toho. Chvilku osmahneme, zalijeme 1,5l vody, kterou jsme si předvařili ve varné konvici. Dále přidáme na malé kousky nakrájené brmabory. Osolíme, přidáme špetku drceného kmínu, majoránky, dochutíme podravkou. Vaříme dokud nejsou brambory měkké, až se skoro rozpadají. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, kterou můžeme zředit trochou mléka. Chvilku povaříme. Pokud by byla polévka moc kyselá, přidáme cukr. Jak kdo má rád.