Rubriky
zelenina

Zapečený květák

Jedná se o klasický recept na zapečený květák se sýrem a šunkou, který určo každý zná. Dávám ho sem spíš z důvodu inspirace. Přijde vhod, když nevíte co máte vařit, či na co máte chuť. Třeba vás naláká…

Ingredience:

menší květák

tvrdý sýr 200g

šunka 150g

vejce 3ks

mléko

pepř

sůl, příp podravka

Postup:

Květák očistíme, rozdělíme na menší části a v osolené vodě uvaříme do měkka. (Kdo má rád může přidat do vody kmín). Zapékací misku vymažeme olejem. Dáme první vrstvu květáku. Na ni na kostičky nakrájenou šunku a nastrouhaný tvrdý sýr. Opepříme a posypeme podravkou. Přidáme další vrstvu květáku. Zalijeme rozmíchanými vejci s trochou mléka, podravky či soli. Dáme zapéci do trouby. Vyndáme, až se na povrchu vytvoří křupavá nahnědlá krustička.

Přílohy: vařený bambor.